De totale kosten zijn afhankelijk van diverse factoren, maar het meest van de bereidheid tot overleg, en bereidheid tot oplossingen te komen. Door een gestructureerde en efficiënte werkwijze komen eventueel benodigde documenten secuur en toch vlot tot stand.
Geen enkele persoon of situatie is te vergelijken en daarom is het altijd maatwerk!
Een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek zal antwoord geven op de vragen;
- Wat zijn de verwachtingen? – Kan de mediator u naar wens behulpzaam zijn?
- Wat wordt het verloop? – Welke documenten en welke stappen zijn er nodig?
- Zijn er kostenverlagend voorzieningen van toepassing?
Rechtsbijstandsverzekering
Heb je een rechtsbijstandsverzekering? Dan is het mogelijk dat de kosten van de mediation door een NMI-gecertificeerde mediator gedekt worden. Zoek zelf in je polis naar de precieze voorwaarden voor deze dekking.
Raad voor Rechtsbijstand
Mensen met een lager inkomen kunnen recht hebben op subsidie via de Raad voor Rechtsbijstand, waardoor dat zij enkel een kleine eigenbijdrage betalen. Bij een inkomen rond bijstandsniveau, wordt zelfs de eigenbijdrage vergoed door de gemeente.
Het standaarduurtarief bedraagt € 90,-, per uur, per cliënt.
Er wordt géén reistijd of reiskosten gerekend binnen het werkgebied.
De kosten als je níet kiest voor mediation
Twijfel je nog over het inschakelen van een mediator? Vraag je dan ook eens af wat het zou kosten om niet voor mediation te kiezen. Wat kost het conflict je nu al aan tijd, energie en geld? En wat zou het kosten om het conflict op een andere manier op te lossen? Bijvoorbeeld als beide partijen een advocaat inschakelen en het op een rechtszaak laten aankomen? Wegen de kosten mediation hier tegenop?